• Inici
  • Blog
  • Videoblog
  • Qui sóc
  • Contacta’m

Gerard Figueras

Viu l'esport català

Presentat el Massi-Tactic amb l’equip de corredores més internacional en el tercer any a l’elit ciclista

30 de gener de 2021 By Gerard Figueras Deixa un comentari

Presentat el Massi-Tactic amb l’equip de corredores més internacional en el tercer any a l’elit ciclista

He participat avui en la presentació del Massi-Tactic UCI Women’s Team, que  iniciarà la tercera temporada a l’elit del ciclisme femení de carretera amb un equip més internacional que mai. 7 de les 12 corredores del conjunt de Torroella de Montgrí (Girona) són estrangeres amb l’objectiu de donar un pas més aquest 2021. L’ha acompanyat el representant territorial de l’Esport a Girona, Josep Pujols.

Els cinc fitxatges d’aquest any són internacionals: la noruega Vita Heine, l’eslovena Spela Kern, l’holandesa Maaike Coljé, la britànica Emma Grant i la canadenca Olivia Baril, que s’afegeixen a les renovades Gabrielle Pilote-Fortin, de Canadà, i Agua Marina Espinola, de Paraguai. La resta de l’equip -únic català de la màxima categoria- es completa amb la continuïtat de la tarragonina Mireia Benito, l’empordanesa Mireia Trias, l’osonenca Martina Moreno, la barcelonina Patri Ortega i la gaditana Belén López.

El Massi-Tactic s’ha presentat avui a Púbol (Baix Empordà) amb l’ambició que el projecte segueixi creixent després de superar amb èxit els dos primers anys, tot i que el 2020 va estar clarament marcat per la Covid-19. La temporada 2021 té previst començar al març i la intenció és competir durant vuit mesos en curses estatals i internacionals, algunes de les quals de la UCI WorldTour, de primer nivell.

La presentació ha tingut lloc a La Bruguera de Púbol, a la casa rural Halo Cycling Project, on l’equip està fent una estada des del passat dia 22 i fins demà. També hi han assistit Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona; Jordi Colomí, alcalde de Torroella de Montgrí; Jordi Masquef, diputat d’Esports de la Diputació de Girona; i Carles Ferrer, delegat a Girona de la Federació Catalana de Ciclisme, entre d’altres.

He destacat, dirigint-se a les corredores, que “l’esport femení necessita tot el suport en l’àmbit privat, institucional i federatiu. El que feu té molta importància com a club, equip i projecte. La trajectòria del Massi-Tactic es va consolidant i sou com un far perquè, ja sigui en el ciclisme o en altres esports, es vegi que l’esport femení té recorregut i pot arribar a un alt nivell”.

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha destacat l’esforç de l’equip i del club per millorar any rere any dins de la màxima categoria ciclista femenina i, d’aquesta manera, dur “el nom de la demarcació de Girona arreu d’Europa”. També ha refermat el suport de la corporació en el projecte i ha subratllat: “Potenciem i ajudem els projectes que, com aquest, fomenten l’esport femení i contribueixin a la igualtat i l’equitat”.

Sergi Güell, president del Club Ciclista Baix Ter, ha explicat que “aquest ha de ser un any per explotar i per valorar fins on podem arribar, després que els dos primers anys ens hàgim donat a conèixer al món professional i hàgim obtingut bons resultats en curses conegudes. Aquest 2021 esperem obtenir els primers podis i victòries en el calendari World Tour i ser uns referents a Espanya i a Europa”.

Àngel González, director tècnic del Massi-Tactic, subratlla que “aquesta temporada volíem agafar corredores amb més experiència internacional, n’hem fitxat cinc amb renom i que estan ben situades en el rànquing mundial. Amb la resa de les renovacions de l’equip, tenim molta il·lusió, ganes de fer-ho bé i donar un pas més. Agraïm el suport de les institucions, però també necessitem el del sector privat, com Massi i Tactic, per seguir endavant amb el nostre projecte”. Mireia Trias, corredora del Massi-Tactic, ha afirmat en nom de tot l’equip que l’objectiu “és fer un pas més. L’any passat ja vam demostrar que ens podem fer un nom a dins el grup internacional i ara ens hem reforçat per aconseguir alguna victòria i podis. Amb els fitxatges, hem augmentat la qualitat i ens ajudaran a millorar a nivell individual”.

El Massi-Tactic continuarà dirigit per Manel Gonzalo i Àngel González, i el debut està previst pel març després que s’hagi ajornat per la pandèmia la Volta a la Comunitat Valenciana, que s’havia de disputar el 7 de febrer. La intenció és córrer una trentena de curses fins al setembre en proves de la UCI WorldTour, el primer nivell, del Calendari UCI Femení, el següent esglaó, curses internacionals i de la Copa d’Espanya i la Copa Catalana. Els desplaçaments seran per tot l’Estat espanyol i per Bèlgica, Luxemburg, Noruega, França, Itàlia i República Txeca, mentre que, entre les proves World Tour, destaquen la Fletxa Valona i el Tour de Flandes, a terres belgues; la nova Itzulia Women, al País Basc; la Vuelta a Burgos; la Ladies Tour de Noruega i la Ceratizit Madrid Challenge by La Vuelta.

Fundat fa 31 anys i primer equip femení fa 10 temporades

El Club Ciclista Baix Ter, fundat el 1990, va crear el seu primer equip femení ara fa 10 anys per donar projecció a tres noies de l’entitat que deixaven l’etapa de formació. Aquesta iniciativa va tenir molt bona acollida i fa tres temporades comptaven amb 23 ciclistes catalanes, balears i aragoneses. Tot i la creació de l’equip UCI, al 2019, el club empordanès ha continuat apostant pel creixement del planter i segueix disposant d’un segon equip amateur que participarà en proves territorials. Dins de l’estructura actual, el CC Baix Ter compta amb prop de 120 de corredors i corredores, el 70% dels quals, menors de 18 anys. Al darrere, compten amb el suport de 230 socis que participen activament durant l’any en les diferents activitats que s’organitzen.

Arxivat com a: Blog

La Federació Catalana de Natació presenta la campanya “Entre tots i totes, 100 anys” per commemorar el centenari de l’entitat

20 de gener de 2021 By Gerard Figueras Deixa un comentari

La Federació Catalana de Natació presenta la campanya “Entre tots i totes, 100 anys” per commemorar el centenari de l’entitat

L’Antiga Fàbrica Damm, de Barcelona, ha acollit avui la presentació dels 100 anys de la Federació Catalana de Natació (FCN), en què s’ha donat a conèixer la campanya del centenari “Entre tots i totes, 100 anys”, per difondre especialment a les xarxes socials. La promoció vol rememorar el cent anys federatius de la natació catalana mitjançant cent moments que ajudin a explicar la seva història. Durant l’acte, també s’ha presentat el logotip del centenari. Hi he participat de manera virtual.

La federació catalana es va constituir el 25 de febrer del 1921 per l’impuls de vuit clubs encapçalats pel CN Barcelona, l’Atlètic i el Sabadell, als quals s’hi van sumar el CN Mataró, el Pop de Badalona, la CE Lleida, el Popular i el Club de Mar. Avui és una realitat de 128 clubs i més de 17.000 llicències.

El propòsit de la FCN és fer una doble celebració. D’una banda, es portaran a terme els actes socials i institucionals. El simbòlic se celebrarà el mateix dia 25 de febrer -just quan es compleixen els cent anys- davant l’edifici que va ser la seva primera seu, a la Rambla de Barcelona, indret en què es va fundar. També es farà un acte d’homenatge als 250 olímpics que han representat la FCN en tota la seva història.

En el vessant esportiu, l’ens federatiu està treballant per aconseguir un cartell de luxe per fer realitat un seguit de grans competicions internacionals que es faran durant aquest any. Entre elles, ja està concedida la súper final de les World Series de natació artística, en què les millors seleccions del món seran a Barcelona. També el Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Natació, un clàssic del calendari, enguany amb molta més dimensió per ser a les portes d’un any olímpic. També es disputaran dos partits de les seleccions catalanes de waterpolo, masculí i femení, i en salts i aigües obertes es buscarà dimensionar internacionalment algunes de les competicions programades al calendari i que són tot un clàssic d’aquests esports.

El president de la federació, Enric Bertrán, ha dit que els moments actuals són complicats per culpa de la pandèmia, però que “la història de la natació catalana no és la dels últims mesos i que la volen enlairar, destacar i posar en valor a través d’aquesta celebració”. Els waterpolistes Dani López-Pinedo i Maica García, l’exnedadora d’artística Gemma Mengual i la nedadora Jèssica Vall són els referents escollits per presentar els actes del centenari que la natació catalana vol commemorar malgrat la difícil situació que passen els clubs en l’actualitat per culpa de la Covid-19.

He destacat que la història també s’escriu des de l’esport, l’acte ha comptat amb la presencia el president de la FCN, Enric Bertrán; el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona i diputat d’Esports de la Diputació de Barcelona, David Escudé; el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Gerard Esteva; el conseller i secretari de S.A. Damm i patró director de la Fundació Damm, Ramon Agenjo, així com esportistes de la natació, entre d’altres.

Arxivat com a: Blog

La consellera Budó destaca la contribució de Josep Lluís Vilaseca i Gerard Piqué per mantenir Catalunya com un referent esportiu arreu del món

19 de desembre de 2020 By Gerard Figueras Deixa un comentari

La consellera Budó destaca la contribució de Josep Lluís Vilaseca i Gerard Piqué per mantenir Catalunya com un referent esportiu arreu del món

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha presidit aquesta tarda el lliurament dels guardons de reconeixement al mèrit esportiu català, que han homenatjat a títol pòstum Josep Lluís Vilaseca i Guasch, primer secretari general de l’Esport del Govern, i el futbolista del FC Barcelona Gerard Piqué. “Trajectòries com les que avui homenatgem són imprescindibles si volem mantenir-nos com un referent en l’àmbit esportiu arreu del món i perquè mantinguem l’alt nivell dels nostres esportistes, tècnics i directius, assolint molts èxits i triomfs”, ha manifestat la consellera.

Budó ha afirmat que als dos guardonats els uneix “el seu amor per l’esport i per Catalunya”. De Vilaseca n’ha ressaltat “l’exitosa trajectòria personal i professional lligada al món de l’advocacia i com a directiu del FC Barcelona”. També ha recordat que “va ser un home clau de l’esport a Catalunya” i que va exercir de secretari general de l’Esport de la Generalitat, des d’on va vertebrar la xarxa territorial d’equipaments esportius arreu del territori i va treballar en la primera Llei de l’Esport. A més, “va ser un dels referents en l’organització dels Jocs Olímpics de Barcelona del 1992”.

Del futbolista del FC Barcelona Gerard Piqué, la consellera ha afirmat que representa “l’essència de l’esport català: es nodreix des de la base, es projecta a nivell internacional i esdevé referent”. En aquest sentit, Budó ha elogiat els valors de l’esportista i ha fet notar que “és un exemple d’esforç, perseverança, dedicació i il·lusió per la feina ben feta, valors que també representen l’esport català i el nostre país”. A més, la consellera també ha agraït a Piqué la seva valentia tant en l’àmbit esportiu “com per defensar Catalunya i els catalans, malgrat el context advers, i ha esdevingut un dels millors ambaixadors del nostre país”.

El guardó al mèrit esportiu reconeix el treball i el mèrit d’esportistes i entitats esportives de Catalunya, que a través de la seva tasca i èxits contribueixen a la promoció i el creixement de l’esport al nostre país, així com a la internacionalització de Catalunya. El Govern ha atorgat el premi a Gerard Piqué per la importància de les seves fites esportives per a l’esport català i per ser un esportista referent a nivell internacional. De Vilaseca, l’Executiu ha reconegut el seu paper destacat com a creador del sistema esportiu de Catalunya, així com una trajectòria en què va excel·lir també com a dirigent en entitats i organismes de l’esport internacional i del moviment olímpic.

L’acte de lliurament, que s’ha celebrat al Museu Nacional d’Art de Catalunya, ha estat presentat per Marta Bayarri i Francesc Garriga, i també ha comptat amb la meva intervenció. He posat de manifest la importància de l’esport en el nostre país, i ha assenyalat “que és un dels pilars fonamentals sobre els quals s’ha construït la Catalunya dels darrers cent anys i una de les eines més potents de cohesió social de les quals disposem, així com un motor de benestar i salut, de dinamització econòmica i generador de referents per la societat i especialment per a la gent més jove”.

A la cerimònia, també hi han assistit la secretària general de la Presidència, Meritxell Masó; el director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig, i el representant territorial de l’Esport a Barcelona, Pere Vilà, a banda de representants del sector esportiu català.

Arxivat com a: Blog

La consellera Budó referma el compromís del Govern per l’esport i el món local en la inauguració a Vic de la Representació Territorial de l’Esport a la Catalunya Central

18 de desembre de 2020 By Gerard Figueras Deixa un comentari

La consellera Budó referma el compromís del Govern per l’esport i el món local en la inauguració a Vic de la Representació Territorial de l’Esport a la Catalunya Central

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxel Budó, ha refermat l’aposta del Govern català per l’esport i el món local durant la inauguració aquesta tarda de la Representació Territorial de l’Esport a la Catalunya Central, una seu a Vic que s’ha afegit a la xarxa desplegada per la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i les Terres de l’Ebre. La inauguració ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, i amb mi, entre altres autoritats.

En el seu parlament, la consellera Budó ha destacat que l’obertura de la nova seu demostra, una vegada més, el compromís del Govern per l’esport, la ciutat de Vic i el món local. Budó ha afirmat: “Des del Govern de la Generalitat sempre volem el món local com un aliat. Hem de ser aliats naturals, hem de treballar colze a colze, plegats, mirant-nos el país conjuntament, i crec que aquests passos que fem avui ens acompanyen per poder treballar d’aquesta manera”.

La portaveu del Govern ha recordat que ja s’ha posat fil a l’agulla a la creació d’un centre de tecnificació esportiva a la Catalunya Central que tindrà seu a Vic, el qual serà possible gràcies al compromís adquirit i al conveni segellat entre la Generalitat, l’Ajuntament de Vic i la Universitat de Vic.

La consellera de la Presidència ha destacat que aquest projecte “disposa de les potencialitats necessàries per promoure l’excel·lència esportiva, apropar el serveis de tecnificació i alt nivell als esportistes i als clubs del territori, compartir serveis professionals, tant en l’àmbit de l’esport com de la salut, i promoure la realització d’estudis i projectes vinculats tant a l’esport d’alt nivell com a la pràctica esportiva en general i els hàbits saludables”. I ha afegit que “s’haurà de fer gran” amb la participació també d’altres agents, com les federacions i clubs esportius.

Arxivat com a: Blog

Felicito Lucía Sainz, número 1 del World Padel Tour

18 de desembre de 2020 By Gerard Figueras Deixa un comentari

Felicito Lucía Sainz, número 1 del World Padel Tour

He rebut avui la jugadora de pàdel catalana Lucía Sainz, a qui ha felicitat per la brillant temporada realitzada aquest 2020, que li ha permès assolir el número 1 del World Padel Tour fent parella amb la balear Gemma Triay.

La jugadora del Reial Club de Polo de Barcelona (RCPB) i de la selecció catalana femenina absoluta es va imposar fa pocs dies, al costat de Gemma Triay, en l’Estrella Damm Menorca Master Final 2020, el cinquè triomf de la temporada, i va acabar així el curs en el lloc més alt del rànquing mundial d’aquest esport.

He felicitat Sainz per aquest “any brillant” esportivament i li ha agraït, amb l’entrega d’un trofeu, “el seu paper determinant en el foment, els èxits i la projecció del pàdel català”. A la trobada, celebrada a la seu del Consell Català de l’Esport, a Esplugues de Llobregat, també hi han estat presents familiars de l’esportista, així com el president de la Federació Catalana de Pàdel, Pere Hernández, i el president del RCPB, Curro Espinós.

Arxivat com a: Blog

He presidit el lliurament dels 7ns Premis Esportius de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre

17 de desembre de 2020 By Gerard Figueras Deixa un comentari

He presidit el lliurament dels 7ns Premis Esportius de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre

Jo juntament amb l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé; el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés, i la representant territorial de l’Esport a la demarcació, Cinta Espuny, han presidit aquesta tarda l’acte de lliurament dels 7ns Premis Esportius de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre, que ha tingut lloc a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa.

Aquests guardons han premiat la trajectòria de ‘forjadors’, aquelles persones que s’han distingit per una aportació llarga i continuada al món de l’esport de les comarques ebrenques. Premis que enguany han recaigut en 3 persones: Anna Maria Bel (Tortosa), pel foment de la dansa durant la seva trajectòria vital i que la va portar a fundar l’any 1957 l’Escola Ballet Estudi Anna M. Bel a Tortosa; Antoni Garcia (Flix), pel foment dels jocs populars entre el jovent ebrenc mitjançant el càrrec de secretari tècnic del Consell Esportiu de la Ribera d’Ebre, amb el qual va fomentar els jocs populars i va desenvolupar els programes dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya i el Pla Català d’Esport a l’Escola, i, finalment, Joaquín Roda (Tortosa), pel foment i la vinculació al món del futbol, com a president actual de la Unió Esportiva Remolins-Bítem i impulsor del torneig Mariano Toha, que ja ha arribat a la 47a edició.

Al mateix temps, el Govern ha fet un reconeixement als 2 clubs que l’any passat van celebrar el centenari, el Club Deportiu Alcanar i el Club Futbol Santa Bàrbara, i ha felicitat els 50 anys de la Societat de Caçadors Port del Fangar de Deltebre, així com els 8 clubs que arribaven als 25 anys de vida: Atila Gym Club Esportiu de Roquetes, el Centre Excursionista de Flix, el Club Ciclista d’Ascó, el Club Penya Ciclista Pinyo Fixo de la Fatarella, el Club Twirling Els Alfacs de la Ràpita, el Club Hípica Amics del Cavall d’Amposta, el Joventut Esportiva de Móra la Nova i la Societat de caçadors El Molí de la Sénia.

A més, la SGEAF ha fet un homenatge a Josep Lluís Horta Vilar, traspassat recentment, per la seva passió pel trail, l’excursionisme, la muntanya i el territori. Horta també va estar vinculat al futbol, va ser soci fundador del Centre Excursionista Xerta i soci de la UEC Tortosa, i va tenir una implicació molt directa amb el Centre Excursionista Refalgarí de la Sénia, el Trail Roquetes, el BTT la Moleta de Xerta i el BTT Terres de l’Ebre, a banda de ser l’alma mater del Triatló de Xerta.

Finalment, els reconeixements d’avui també han premiat els esportistes ebrencs majors d’edat que van assollir el primer lloc en Campionats de Catalunya o bé van fer podi en els campionats estatals i de nivells superiors, juntament amb campions absoluts, en les diverses especialitats durant l’any 2019.

Altres autoritats assistents a l’acte han estat el president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya, Jaume Domingo; els presidents dels consells esportius del territori i representants dels ens locals i comarcals de les Terres de l’Ebre. La gala de l’esport de les Terres de l’Ebre 2020 ha acabat amb l’actuació musical del grup Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries.

Més de 100 premis per a esportistes i clubs federats, 3 per a forjadors/es, 1 record ‘en memòria’ i 11 per a clubs que celebraven l’aniversari han estat els guardons d’aquesta 7a edició

Arxivat com a: Blog

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 106
  • Pàgina següent »

Gerard M. Figueras i Albà
Secretari General de l'Esport
#TeamCAT

Nou Model de Governança de l’Esport Català

“No hem de fer petit el paper de la Generalitat” | Entrevista elPeriódico

Compartim amb l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i la Societat Catalana de Medicina de l’Esport el projecte per a una nova llei de l’Esport i l’Activitat Física de Catalunya

Reunions amb el Grup Parlamentari Republicà i el Grup Parlamentari de Junts per Catalunya per avançar en la nova llei de l’Esport i l’Activitat Física de Catalunya

L’Associació Catalana de Gestors Esportius de Catalunya, el PSC, l’Associació Catalana de Psicologia de l’Esport i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes ja coneixen el projecte per a una nova llei de l’Esport i l’Activitat Física de Catalunya

Amb la signatura del Pacte Nacional de l’Activitat Física i l’Esport el sector està “a punt” per al nou país

Twitter

Tweets by @gfigueras

Facebook

Gerard Figueras

Instagram

Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Entrades recents

  • Presentat el Massi-Tactic amb l’equip de corredores més internacional en el tercer any a l’elit ciclista
  • La Federació Catalana de Natació presenta la campanya “Entre tots i totes, 100 anys” per commemorar el centenari de l’entitat
  • La consellera Budó destaca la contribució de Josep Lluís Vilaseca i Gerard Piqué per mantenir Catalunya com un referent esportiu arreu del món
  • La consellera Budó referma el compromís del Govern per l’esport i el món local en la inauguració a Vic de la Representació Territorial de l’Esport a la Catalunya Central
  • Felicito Lucía Sainz, número 1 del World Padel Tour

Copyright © 2021 · WordPress · Entra

Aquest web utilitza cookies. Si hi continues navegant, entendrem que hi estàs d'acord. Accepto Llegeix-ne més
Privacitat i Política de Cookies